perjantai 6. tammikuuta 2012

Pitkät pitsisukat


Novitalta ilmestyi syksyllä sukkalehti, jossa on monia ihania toteuttamista vaativia malleja. Ensimmäisenä puhuttelivat punaiset pitsineulesukat, jotka päätyivät puikoille kuitenkin vaaleanruskealla langalla. Punaisia villasukkia kun on käytössä jo useammat, niin kaipasi välillä jotain muuta. Lanka on mukavan luonnollinen ja eläväinen väritykseltään. Melko tarkkaan yksi kerä meni, 9 g jäi käyttämättä 150 gramman kerästä.

Tein sukat muuten ihan ohjeen mukaan, mutta vartta muutaman sentin pitemmäksi. Teräosasta tuli juuri passeli miun kokoa 40 olevaan jalkaan, vaikka ohjeessa kokona onkin 38/39. Kärkikavennuksissa hajamielisenä tekaisin kapean nauhakavennuksen leveän sijaan, mutta eipä taida haitata suuremmin.

Mukavan lämpöiset sukat näistä tuli, ohjekin oli tarpeeksi mielenkiintoinen, ettei käynyt kyllästyttämään.. päin vastoin, tekis mieli tehdä toiset sukat heti perään. Ehkä jollain toisella mallilla välillä kuitenkin.



Pitsisukat
Lanka: Novita 7 veljestä, vaaleanruskea (060), 141 g
Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot
Ohje: Novitan Sukkalehti 2011, malli r (sukkalehden ohjeessa on virhe, korjattu ohje löytyy täältä)

19 kommenttia:

  1. Kauniit on! Tekisi itsekin mieli tehdä nuo.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat. Olen itse suunnitellut tekeväni samanlaiset, mutta kärjestä alkaen.

    VastaaPoista
  3. Ihanat, kyllä munkin varmaan täytyy nuo tikuttaa:)

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kaikille :)

    Nämä oli kyllä mukavat ja nopsat tehdä, suosittelen kaikille, jotka pohtivat tekemisen aloittamista! Muistelin, että tässä ohjeessa oli joku virhe lehden ohjeessa, niin tein Novitan sivuilta löytyvällä ohjeella nämä.

    VastaaPoista
  5. Lankakeiju ja Hanna Riikka kiitoksia :)

    Raitalankaakin voisi pitkästä aikaa kokeilla.. monesti olen hypistellyt sitä violetin/purppuran sävyistä raitaveikkaa, mutta en ole raaskinutkaan ostaa :)

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat! Tuolta jostain blogeja selatessani tulin tänne. Kiva blogi sulla. Paljon ja monenlaisia töitä oot tehenyt. Tykkään blogisi selekeästä ilimeestä. Jään seuraamaan... :)

    VastaaPoista
  7. Tämän postauksen vuoksi lähti kaupasta matkaan sukkalehti. Kauniit sukat kauniissa kuvissa.

    VastaaPoista
  8. Mullaki tuo sukkalehti on mutta en oo siittä mittään vielä neulonu. Nämä sukat vois tehä on sen verran näyttävät!

    VastaaPoista
  9. Kauniit sukat olet tehnyt. Voi, voi kun itseäkin alkoi nyt haluttamaan kutomaan sukkia...mutta olen luvannut / päättänyt itselleni, että nyt ei kudota vaan nyt teen ristipistoja... :o)

    VastaaPoista
  10. Ihanat sukat ja muutenkin kaunis blogi! Kommenttini tulee aika jälkijunassa, mutta eksyin sattumalta blogiisi ja oli pakko jättää kommentti.

    VastaaPoista
  11. Heippa, yritin moneen otteeseen alkaa neulomaan ko sukkia, en vaan osannut ;/ Ohjeessa on joku vika, vähän neuloneelle se ei auennut. Silmukat ei vaan täsmää! Osaisitko neuvoa? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Anteeksi kun tulee tämä vastaus vähän myöhään.. eli tuossa ohjeessa todellakin on virhe Sukkalehden painetussa versiossa! Mutta korjattu ohje löytyy täältä:
      http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93895
      (toivottavasti tuo näkyy ilman kirjautumista)

      Tekemisen arvoiset sukat kyllä, itse tykkäsin mallista kovasti myös :)

      Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Itsellä ongelma on saada pitsikuvio täsmäämään kohdalleen kun joustin alkanu, mutta tuo Novitan nettiohje on sen täyden pitsin jälkeen ihan sama kun lehdessäkin. Missä se vika sinusta oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, muistaakseni virhe oli juuri resoripitsin jälkeen, kun jaettiin silmukoita puikoille uudelleen joustinta ja etupitsiä varten. Toivottavasti saat täsmäämään! :)

      Poista
  14. Hei! Aloitin perjantaina näitä pitsisukkia tekemään ja ihmettelen kun ei oikein suju! Tulin katselemaan täältä netistä sitten ohjeita ja "eksyin" tänne blogiisi. Se olikin hyvä juttu, sillä olit tehnyt postauksen näistä ja tosiaan ohjeessa olikin virhe.Toinen pitsisukka nyt melkein valmiina jo! Liityin samantien lukijaksi kun näytti olevan kaikkea mielenkiintoista sinulle täällä.

    VastaaPoista
  15. Mietin, tekisinkö tällä mallilla säärystimet pienin muutoksin... onko tuo koko hyvä laihallekin säärelle? Joskus kudotut säärystimet ovat venyneet niin, että ovat olleet luisumassa kengän alle. :D

    VastaaPoista

Piristä päivääni, jätä kommentti! :)